ForsideGrøn

Miljøvenlig bustransport

Hos Todbjerg Busser arbejder vi konstant hen imod mere klimavenlige løsninger, og vi holder øje med udviklingen og de nye muligheder inden for endnu grønnere bustransport og brændstof muligheder. Vi har skærpet vores grønne profil med en række grønne tiltag:

  • Vores busser kører på de mest miljøvenlige typer dieselolie (GLT og HVO)
  • Investeret i el bus der kører på grøn strøm 
  • Installeret solceller på en af vores rutebusser 
  • Investeret i solcelleenergi-projekt tilsvarende vores CO2 udledning. 
  • ISO 14001:2015 certificeret, hvilket vi har opnået ved at have en grøn tilgang til administration, drift, reparation og vedligehold samt vask og klargøring af vores busser. 

Mens dette arbejde skrider frem, og teknologierne løbende bliver forbedret og mere driftssikre, fokuserer vi hos Todbjerg Busser på, hvordan vi kan gøre hele virksomheden endnu grønnere.

Nyt tiltag i 2024

Todbjerg Busser har valgt at indgå i et forløb kaldet “Det Grønne Akademi”, der løber fra januar til april, for at styrke vores bæredygtige udvikling. Under forløbet vil tre højtuddanede ledige forandringsagenter, gennem et opkvalificeringsforløb på 9 uger, arbejde med bæredygtig forretningsudvikling i Todbjerg Busser. Mere konkret vil de deltagende i forløbet:

  • Gennemgå virksomhedens CO2– og energiregnskab
  • Belyse potentialet for cirkulære forrentingsmodeller og ressourceoptimering
  • Frembringe ideer og tanker om nye grønne intiativer der kan tages i virksomheden
  • Arbejde med ESG-rapportering og udvikle en handleplan til bæredygtig udvikling

Todbjerg Busser ser et stort potentiale i at indgå i et sådan forløb, da udbyttet er yderst fordelagtigt på rejsen mod en grønnere virksomhed.  

CO2– neutralt busselskab

Bustransport er blandt de allermest bæredygtige transportformer, og på trods af, at Todbjerg Busser er helt fremme i feltet for en grønnere busbranche, er vi desværre endnu ikke helt der, hvor den enkelte bus er helt uden et CO2–aftryk. Mens vi arbejder videre på nye måder at mindske vores CO2-udledning på, kan vi glæde os over, at vi via vores betydelige investeringer i solcelleenergi, neutraliserer vores CO2-udslip 1:1.

Miljøstrategi

På trods af grøn samvittighed og denne klimarigtige solstrålehistorie er det ikke tid til at læne sig tilbage. Vi skal frem i bussen og fortsætte det målrettede arbejde med at implementere grønne løsninger der kan nedbringe vores CO2-udledning, så vi kan få en sundere verden og en mere bæredygtig infrastruktur. Todbjerg Busser arbejder allerede nu på flere fronter med forskellige nye miljøtiltag, og som beskrevet ovenfor fokuseres der selvfølgelig på klimarigtig buskørsel, men også resten af vejen rundt i virksomheden intensiveres nu den fremadrettede klimaindsats, så vi kan gøre din tur endnu grønnere.

Turistbus foran vindmøller.
Todbjerg promoverer grøn bustransport.
Turistbus i skoven.
ISO 14001:2015 certificering.
NRGI badge - bevis for køb af klimavenlig strøm fra NRGI.