ForsideGør turen grønnere

Miljøvenlig transport

Hos Todbjerg Busser holder vi øje med udviklingen af mere klimavenlige løsninger inden for bustransport og brændstof muligheder. Vi har skærpet vores grønne profil med en række grønne tiltag:

  • Vores busser kører på de mest miljøvenlige typer dieselolie (GLT og HVO)
  • Investeret i el bus der kører på grøn strøm 
  • Installeret solceller på en af vores rutebusser 
  • Investeret i solcelleenergi-projekt tilsvarende vores CO2 udledning. 
  • ISO 14001:2015 certificeret, hvilket vi har opnået ved at have en grøn tilgang til administration, drift, reparation og vedligehold samt vask og klargøring af vores busser. 

Mens dette arbejde skrider frem, og teknologierne løbende bliver forbedret og mere driftssikre, fokuserer vi hos Todbjerg Busser på, hvordan vi kan gøre hele virksomheden endnu grønnere.

Nyt tiltag i 2024

Todbjerg Busser har valgt at indgå i et forløb kaldet “Det Grønne Akademi”, der løber fra januar til april, for at styrke vores bæredygtige udvikling. Under forløbet vil to højtuddannede ledige forandringsagenter, gennem et opkvalificeringsforløb på 9 uger, arbejde med bæredygtig forretningsudvikling i Todbjerg Busser. Mere konkret vil de deltagende i forløbet:

  • Gennemgå virksomhedens CO2– og energiregnskab
  • Belyse potentialet for cirkulære forretningsmodeller og ressourceoptimering
  • Frembringe ideer og tanker om nye grønne initiativer der kan tages i virksomheden
  • Arbejde med ESG-rapportering og udvikle en handleplan til bæredygtig udvikling

Todbjerg Busser ser et stort potentiale i at indgå i et sådan forløb, da udbyttet er yderst fordelagtigt på rejsen mod en grønnere virksomhed.  

Stop madspild

Todbjerg Busser støtter foreningen: Stop Spild Af Mad

Vores betænksomme chauffører afleverer overskud af madvarer fra busturene ved f.eks. Værestedet Jægergårdsgade. Todbjerg Busser mener det er et rigtig godt initiativ, da en gruppe mennesker får glæde af det overskydende mad, og der derved også støttes op i kampen mod madspild.

Miljøstrategi

Vi skal frem i bussen og fortsætte det målrettede arbejde med at implementere grønne løsninger, der kan nedbringe vores CO2-udledning, så vi kan få en sundere verden og en mere bæredygtig infrastruktur. Todbjerg Busser arbejder allerede nu på flere fronter med forskellige nye miljøtiltag, og som beskrevet ovenfor fokuseres der selvfølgelig på klimarigtig buskørsel, men også resten af vejen rundt i virksomheden intensiveres nu den fremadrettede klimaindsats, så vi kan gøre din tur endnu grønnere.

Turistbus foran vindmøller.
Todbjerg promoverer grøn bustransport.
Turistbus i skoven.
ISO 14001:2015 certificering.
NRGI badge - bevis for køb af klimavenlig strøm fra NRGI.